Toimittajan valinnat: Maailman rumimmat henkilöautot – Corbin Sparrow

Osa 7/10: Corbin Sparrow – Munasähkömopo

Muistaako joku vielä sähköautojen aikaa ennen Teslaa, ultraviileää sähköautojen kuninkaallista? Tuota aikaisempaa ajanjaksoa ei mielellään halua muistella, sillä suurin osa sähköautoista oli muotoilullisesti melkoisia hirvityksiä. Aivan kuin autoja työkseen vihaavat olisivat päässeet suunnittelemaan niitä. Yksi järkyttävä esimerkki näistä on Teslan maasta Amerikasta putkahtanut kolmipyöräinen Corbin Sparrow. Laitteen lempinimi on ”jelly bean”, joten ainakin tämän hyytelöpavun isällä on ollut huumorintajua.

Kulkine näyttää siltä kuin mopoauto ja kananmuna olisivat viettäneet yhteisen yön Omena-hotellissa yhdeksän kuukautta sitten. Kolmipyöräisestä tekeleestä tulee mieleen myös päälle astuttu banaaninpuolikas. Ehkäpä kauniimman sukupuolen edustaja voi pitää lopputulosta jopa sympaattisena, mutta ainakin näin miehiseen makuun lopputulos tökkii ja pahasti. Näillä muotoilullisilla ansioilla sähköauton kehitys sai kuitenkin alkunsa vuonna 1996, ja sarjavalmistus käynnistyi 1999. Vain 3000 yksikköä ehdittiin valmistaa ennen (yllätys, yllätys) yrityksen konkurssia.

Aivan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, on herra Corbin nostanut luomuksensa kuolleista viime vuosina. Lopputulos on mahdollisesti vielä alkuperäistäkin kammottavampi. Vehkeen uusi tuleminen nimittäin näyttää siltä kuin se haluaisi olla golfpallo. Tämä on sikäli osuvaa, että hökötystä tekisi mieli lyödä rautaseiskalla oikein olan takaa. Jo muinaiset myytinmurtajat todistivat kokeissaan, että auton ilmanvastus on pienempi, jos sen pinta muistuttaa golf-pallosta tuttuja pieniä kuoppia. Vaatii silti asiakkaalta melkoista silmää laittaa esteettisyys täydellisesti romukoppaan tällaisen ansion takia.


Amerikka on toki suuri maa, ja siellä asustelee mitä ihmeellisimpiä mononvetäjiä, joilla on varmasti käsittämättömimpiä mielitekoja. Mikä ettei tulevaisuudessa voisi olla kysyntää myös eräänlaiselle katetulle Segwaylle, joka vie mahdollisimman vähän tilaa ja energiaa. Toivotamme siis kaikesta huolimatta onnea ja menestystä Mikelle valitsemallaan tiellä.

Ensi kerralla voimme todeta, että rahalla ei voi ostaa tyylitajua.

Tämän hökötyksen uusi tuleminen on loistava esimerkki siitä, miksi kuolleiden tulisi antaa levätä rauhassa.