Top 10 tuning-kauheudet: Kun rahat, taidot tai tyylitaju eivät riitä

On aina periaatteessa hienoa, että jaksetaan yrittää ja tehdä asioita omilla käsillä. Siinä missä laiskamadot tyytyvät vain haaveilemaan, ovat tekijämiehet jo täydessä työn touhussa. Valitettavasti aina taiteelliset lahjat, budjetti, tahi kädentaidot eivät vain yksinkertaisesti riitä. Lopputuloksena voi olla käsittämättömiä tekeleitä, jotka tuovat mieleen liimaa nuuhkineen yksisilmäisen paviaanin, joka on oppinut pitämään jakoavainta ja maalipurkkia sormissaan.

Kolmoskoppainen Golf

Iso lintulauta, turvonneet puskurit ja kirkkaat takavalot. Kliseinen resepti, jonka toteutus lähentelee alakoululaisen matikan vihkoon töhertämää kuvaa tuuninkiautosta. Vain pakoputkesta tulevat kiehkurat puuttuvat.


Facelift Mondeo Mk2

Kun puhutaan ensimmäisen korimallin Mondeon kasvojenkohotuksesta, ei välttämättä tule mieleen tällaista Botox & kirurgin veitsi –käsittelyä. Edelliseen yritykseen nähden rahaa on ollut jo enemmän käytössä, joskin lopputulos on vain Impreza-henkinen Frankenstein-Ford.

Mätänevä Corsa

Mikä on kauheampaa, kuin pieleen mennyt tuning-auto? No tietenkin kulahtanut pieleen mennyt tuning-auto.

Vauxhall Cavalier

Peitenimeä Cavalier suosiva Opel Vectra on saanut kuvasta päätellen muutakin peitettä niskaansa. Räkävihreää Vauxhallia hävettänee olemassaolo niin paljon, että nimikin on täytynyt vaihtaa saksalaisten serkkujen nauraessa räkäisesti.

”Opel Kadett”

Miltei tunnistamattomaksi muokattu muna-Kadett herättää epäsymmetrisellä ulkomuodollaan joukon kysymyksiä. Päällimmäiseksi niistä nousee auton omistajan mielenterveys, eli mitä ihmettä siellä pörrön alla on oikein liikkunut?

Rover Metro(seksuaali)

Metroseksuaali on Wikipedian määritelmän mukaan sellainen, joka käyttää paljon aikaa ja rahaa omaan ulkonäköönsä. Valitettavasti tämä Metro on käyttänyt korkeintaan aikaa näyttääkseen Metron hormonipurkeilla käyneeltä 6R4-tehoversiolta.

Lexus LS400

Hei kaikki hyvinmuodostuneet Mercedekset! Olen driftaamista rakastava tipunkeltainen luxus-Toyota, joka yrittää näyttää hieman S-luokan DTM-Mersulta. Voisiko tässä olla trendikäs seuranhakuilmoitus autojen Tinderiin?

BMW Z3

Aina ei tarvitse huhkia kuukausitolkulla pilatakseen autonsa ulkonäön. Pienillä siirroilla saadaan aikansa tyylikäs pikkusportti näyttämään Pedro & pojat –tyyppisen nyrkkipajan tuning-tekeleeltä.

Pimpattu Punto

Tämä ensimmäisen lähdön Punto ei ole aivan pahimmasta päästä tuning-pökäleitä, mutta ansaitsee silti kunniamaininnan tälläkin listalla.

Audi 80 Coupe

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä löytyy vanha kunnon kasikymppinen Audi. Saksalainen kaksiovinen coupe on aina ollut kuumaa valuttaa nuorten rakentelijoiden keskuudessa. Tässä tapauksessa tosin toivoo, että galvanointi olisi jo pettänyt, ja neljä rinkulaa olisi siirtynyt autuaammille autobaanoille lapsia pelottelemasta.