Tuleeko Ferrarin ex-tallipäälliköstä Lamborghinin uusi pomo?

Kun F1:ssä siirryttiin turbomoottoreihin kaudella 2014, Ferrarilla ei pyyhkinyt kovin hyvin. Stefano Domenicali oli toiminut tiimipäällikkönä vuodesta 2008 lähtien, mutta turbohybridien sävyttämän uuden aikakauden alku meni italialaistallilta penkin alle. Niinpä Domenicali siirtyi sivuun jo huhtikuussa noin kuukauden kuluttua kauden avauksesta.

Maailmankuulun Imolan radan lähellä lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt Domenicali piti hiljaiseloa muutaman kuukauden, mutta jo syksyllä 2014 Saksan Ingolstadtin suunnasta kuului kummia. Domenicali nimitettiin tuolloin Audin liikkuvuuden ja palveluiden kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi.

Hänen uusi työnsä aiheutti hämmennystä moottoriurheiluväen keskuudessa. Oliko se vain peitetarina ja valmisteltiinko taustalla Audin nousua F1-sarjaan? Juttuja liikkui myös siitä, että VW-konserni ostaisi Red Bullin F1-tiimin, mutta tämäkin jäi vain huhujen asteelle. Saattaa olla, että päästöskandaali laittoi lopullisen pisteen näille aikomuksille.


Päästöjupakka sysäsi liikkeelle myös sellaisen tiedon, että VW:n olisi pakko myydä Bentley ja Lamborghini. Viimeisimmät huhut kertovat kuitenkin jotakin aivan muuta. Nyt Stefano Domenicalista ollaan tekemässä Lamborghinin uutta pomoa, ja merkin nykyinen johtaja Stephan Winkelmann siirtyisi Audin sporttiosaston, eli Quattro GmbH:n johtoon.

Voidaan tietenkin spekuloida, onko tällä mitään tekemistä F1-sarjan kanssa. Pysyykö Lamborghini siviiliautoissa vai onko VW-konserni kaikesta huolimatta nousemassa autourheilun kuninkuusluokkaan Lamborghinin brändin avulla? Ainakin kaksintaistelu Ferrari vastaan Lamborghini olisi melkoista hunajaa F1-faneille.