Tulevaa Mercedes-AMG A45 -pikkusporttia esitellään kiusoitellen jouluisella driftausvideolla

Mercedes-AMG tekee tavallisista ”taksimersuista” sporttisempia versioita, joiden teholukemat ovat parhaimmillaan jopa kuudensadan hevosvoiman paremmalla puolella. Myös kauppakassi- tai nuorisomallistoon on kajottu ja sen tuorein tulokas on upouusi Mercedes-AMG45.

A45:n teholukemat ovat ”pikkuautolle” melkoiset, sillä sen uudesta nelosmoottorista on kutiteltu ulos peräti 294 kW, eli 395 hevosvoimaa. Kaksilitrainen moottori saavuttaa punarajan vasta 6000 kierroksen kohdalla ja neljä pakoputkea kajauttavat ilmoille ralliautomaiset äänet. Pidonhallinta sujuu nelivedon avulla, joten auto liikkunee vakaasti tehosta huolimatta.

Todellinen hauskuus alkaa S+ -moodissa, jolloin veto painottuu takapäähän ja autolla voi vaikka driftata, kuten oheisella ”Ei mikään tavallinen jouluvideo” -videolla nähdään. A45 esiintyy videolla lähes ilman naamiointeja, tosin uuden ilmeen saavaa keulaa on vielä hieman peitelty ja loppu auto on teipattu psykedeelisen vauhdikkailla vauhtiraidoilla, jotka hieman sekoittavat auton todellisia muotoja.


AMG A45 on rajumpi painos pikkuveljestään A35:stä, joka kisaa kuumien viistoperien luokassa muun muassa Audi S3:n, Golf R:n ja Ford Focus RS:n kanssa. A45:n Suomen saatavuudesta ja hinnoista ei ole vielä tietoa. AMG:ksi voi olla ehkä jopa edullinen, mutta kauppakassiksi melkoinen.