Tuntuuko Nissan GT-R liian tavanomaiselta – brittifirma tarjoaa katukäyttöön ”Godzillan” takavetoista kisaversiota

Nykyinen Nissan GT-R on pysynyt kevyiden faceliftien ja teknisten päivitysten voimin tuotannossa jo yli 10 vuoden ajan. Auto on malli-iästään huolimatta edelleen maailman parhaimpia superautoja varsinkin hinnan ja suorituskyvyn välisen suhteen osalta. Eksklusiivisempien sporttien ystäville Nissan voi tuntua kuitenkin liian tavanomaiselta, mutta tähänkin löytyy ratkaisu suoraan tehtaalta. Japanilaiset kehittivät nimittäin yhdessä Italdesignin kanssa vain pienenä sarjana tehtävän GT-R50-juhlamalllin, joka tarjoaa täysin uniikin korin ja vieläkin enemmän potkua.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta, eli italialaiseen mittatilauspukuun sonnustautuneen japsin hinta. Autosta pyydetään nimittäin noin miljoona euroa, ja tuplaturbokuutosesta, kaksoiskytkinvaihteistosta sekä nelivedosta koostuva voimalinja on tehonnoususta huolimatta periaatteessa ennallaan. Tekniikaltaan erikoisempaa GT-R:ää himoitsevat voivat nyt kääntyä brittiläisen JRM Groupin puoleen, joka on kehittänyt GT23-nimisen luomuksen GT-R:n pohjalta.


Tarkemmin sanottuna lähtökohtana on käytetty Nissanin GT1-luokan rataversiota, josta on tehty katulaillinen. JRM Group aikoo valmistaa autoja mallinimenkin kertomat 23 kappaletta, ja hinnaksi kerrotaan 380 000 puntaa. Summa on tämän hetken kursseilla reilut 458 000 euroa, eli katukäyttöön kesytetty kilpuri jää muhkeasta hinnastaan huolimatta huomattavasti GT-R50:tä edullisemmaksi.

GT1-luokan GT-R kokee melkoisia muutoksia matkalla katulailliseksi GT23:ksi. Auton koko etupää laitetaan uusiksi, ja myös moottorin sekä vaihdelaatikon sijainti pellin alla vaihtuu kilpuriin nähden. Myös jousitusgeometriaa muutetaan, mutta auton pitäisi silti kyetä mutkissa 2 G:n sivuttaiskiihtyvyyteen kisaslikseillä. Voimanlähteenä käytetään edelleen VR38DETT-koodilla tunnettua tuplaturbo-V6:ta, mutta huipputeho nousee 650 hevosvoimaan. Potku välitetään kuusipykäläisen sekventiaalivaihteiston kautta pelkille takapyörille, eli sekä vaihdelaatikko että vetotapa ovat muuttuneet tavalliseen GT-R:ään verrattuna.

Vaikka auto tehdään kilpurin pohjalta, ulkonäköäkin on hienosäädetty katukäyttöä silmällä pitäen. JRM sovittaa GT23:een erilaisen konepellin, jossa on kaksi massiivista ilma-aukkoa. Lokasuojiin integroidaan puolestaan kidukset etupyörien taakse, ja pakokaasut poistuvat keskelle perää sijoitettujen putkien kautta. Auton painoksi kerrotaan vain 1275 kiloa eri kevytmateriaalien ansiosta. Sisusta näyttää puolestaan kuin suoraan rata-autosta repäistyltä. Kuski pysyy tukevasti penkissään muhkeiden sivutukien ansiosta, ja monilla toiminnoilla siunatun ratin kehä on litistetty alareunastaan. Mittaristona palvelee kisatyylinen digitaalinäyttö.

JRM ottaa kuulemma autosta tilauksia vastaan mistä tahansa päin maailmaa, joten ehkäpä muutama GT23 jää Eurooppaankin. Toimitukset on luvattu aloittaa ensi vuoden aikana.