Tyyli ja hevosvoimat eivät mene koskaan pois muodista

Kaksi auton ominaisuutta, jotka eivät mene koskaan pois muodista ovat tyyli ja hevosvoimat. Tyylikäs auto herättää tunteita kuljettajassaan ja ohikulkijoissa vielä useamman käyttövuoden jälkeenkin, jos autosta on pidetty hyvää huolta. Hevosvoimat hiipuvat yksi kerrallaan vuosien varrella, mutta jos niitä on enemmän kuin riittävästi, ei hiipuminenkaan ole ongelma.

Liikenteen seasta löytyy myös ikonisia automalleja, jotka jopa katua tallaava ituhippikin tunnistaa. Yksi näistä autoista on legendaarinen Mercedes-Benz S-luokka, eli kansanomaisesti ässämersu. Kun ässä vielä venytetään pitkäksi, jonka takaa löytyy ministeritason tilat ja konehuoneeseen istutetaan kaksitoistasylinterinen kahdella Turbolla ja virityspaketilla varustettu helvetinkone, alkaa tyyli ja hevosvoimat olla todella kohdallaan.

Roadtrip

Jokamiehen toimitus sai eräänä heinäkuun aurinkoisena päivänä päähänsä lähteä Tyyliniekka.fi:n toimituksen kanssa roadtripille Turkuun. Tämä oli tietysti tamperelaisten mielestä hieman omituinen idea, mutta lähdimme kuitenkin matkaan avoimin mielin.


Kohteessa oli tarkoitus tutustua paikallisiin tasokaita tuotteita ja palveluja tarjoaviin liikkeisiin. Miesten pukeutumisen ja tyylin puitteissa vierailimme muun muassa Herrainpukimossa, josta mies löytää vaivattomasti yllensä 100% istuvat ja tyylikkäät mittatilausvaatteet. Ruokapuolesta jäi mieltä lämmittämään tyylikkään Italialaisravintola Osteria Ovon tarjonta, joka ylitti odotukset sekä ruoan että palvelun suhteen.

Das Auto

Kun puhutaan Turusta ja erikoisautoista, tulee ensimmäisenä mieleen nimi Autoliike Marko Sipilä. Liike tunnetaan kalliista erikoisautoistaan, mutta valikoimasta löytyy myös jokamiehen kukkarollekin sopivia kiesejä.

Autokauppias aloitti autojen parissa työskentelyn 90-luvulla perheyrityksessä, mutta vuonna 2012 oli aika lentää pesästä ja perustaa oma autoliike. Kohta kaksikymmentä vuotta allalla ollut yrittäjä Marko Sipilä ei vain myy autoja, hänelle autot ovat elämäntapa.

Astuessaan liikkeeseen mies voi palata fiilikseen, joka tuli pikkupoikana karkkihyllyn edessä marketissa. Nähtävillä on niin paljon erikoisautoja, että ei tiedä mihin katsoisi. Bentley, Ferrari, Maserati, Porsche ovat tuttuja merkkejä tässä autoliikkeessä. Mercedesin AMG, BMW:n M ja Audin S-sarjalaiset ovat myös hyvin edustettuna edellä mainittujen rinnalla.

Juttutuokio kauppiaan kanssa päätyi siihen, että saimme koeajoon muutaman vuoden ikäisen Mercedes S-sarjan erikoismallin S600:n. Auto edustaa liikkeen tyyliosastoa, mutta samalla myös tehoa, sillä Kleemann -virityspajan käsittelemä V12 Biturbo -moottori tuottaa mahtavat 650 hevosvoimaa.

Ässä on muutaman vuoden ikäisenäkin tyylikäs ja ajaton johtajatason auto. Kyyti on äärimmäisen miellyttävää ja auton alusta ja eristykset suodattavat tien epätasaisuudet ja äänet pois täydellisyyttä hipoen. Auto myös onnistuu kääntämään ohikulkijoiden päät ja saa myös arjen harmauteen uponneenkin suupielet kääntymään ylöspäin.

Näin suurilla voimavaroilla ja tyylillä varustettu auto ei ole kuitenkaan tarkoitettu holtittomaan ajoon, vaan eleganttiin kruisailuun. Normaalissa ajossa V12 pannulla varustettu ässä lipuu lähes olemattomilla kierroksilla eteenpäin ja vaikka taloudellisuus ei ole ensimmäisenä tämän tyylisen auton ostajalla mielessä, ässä kykenee kolossaalisen matalakierroväännön ansiosta selviämään hyvinkin maltillisella litramäärällä per sata kilometria.

Jos ollaan rehellisiä, niin moottoritielle tultaessa tuli vähän kokeiltua ässän voimia ja niin metsä vastaa, kun sinne huudetaan. Ainoa auton vauhdikasta etenemistä rajoittava tekijä on kuljettaja. Kokemuksesta tuli mieleen Rolls Roycen legendaarinen tapa ilmoittaa autojensa teho yhdellä sanalla: ”riittävä”. Se sopii myös tähän yhteyteen.

roadtrip-turku-sipila-03

Tyyli näkyy myös ässän sisätiloissa. Jalopuun ja nahan yhdistelmä toimii aina. Tyylikkääseen ympäristöön on myös integroitu saumattomasti huipputekniikkaa ja lähes kaikki toimii sähköllä. Penkeistä löytyi ilmastointi ja hieronta, koska tällaisessa autossa pelkkä penkin lämmitin olisi aivan liian rahvaanomaista.

Jos tälle autolle pitäisi antaa kouluarvosana, niin kymmenen kuulostaisi sopivalta luvulta.