Unohda Fatbiket! Rakenna itse ohjeista autonrenkaita käyttävä fillari!

Instructables-niminen nettisaitti on mielenkiintoinen sivusto, jonne ihmiset voivat lähettää omia rakennusohjeita mitä pähkähulluimmille rakennusprojekteilleen. Yksi sivustolta löytyvä ohjeistus käsittää valmistusohjeet polkupyörälle, jossa hyödynnetään aitoja oikeita autonrenkaita!

Sivuston käyttäjä Mr-Mash keksi tämän villin idean, kun hän löysi ruostuneita nauloja autonsa renkaiden sisästä. Sen sijaan että hän olisi kiitänyt kauppaan ostamaan uusia renkaita, tämä nikkaroija päättikin ostaa hitsauslaitteet, ja korjata renkaat vanteineen itse. Koko polkupyöräprojekti käynnistyi siitä, että Mr-Mash halusi opetella hitsaamaan jollain hieman helpommalla harjoituksella. Niinpä hän päätti tehdä joitain muutostöitä olemassa olevaan pyöränrunkoon.


Sen sijaan, että olisi tehty jotain tylsää ja yksinkertaista, hitsaajakokelas sai kuningasidean yhdistää koko urakan inspiroineet autonrenkaat polkupyörän kanssa. Projektia varten tarvitut tarvikkeetkin rajoittuivat lähinnä autonrenkaisiin, pyöränrunkoon ja metritavarana ostettuun rautaputkeen. Työkaluinakaan ei tarvittu kuin hitsipilliä, kulmahiomakonetta katkaisuun ja hiomiseen, porakonetta ja vasaraa. Lisäksi käytössä olivat tietenkin mittanauha, sekä silmä- ja korvasuojat ja kaiken varmuuden vuoksi vierellä nököttänyt vaahtosammutin. Näillä eväillä Mr-Mash laati sivustolle rakennusohjeet jokaiselle tee-se-itse –miehelle.

Mr-Mash lupailee, että vaikka ei koskaan olisi ennen kasannutkaan polkupyörää, niin jos vasara yhtään pysyy kädessä pitäisi ohjeiden avulla syntyä oma kuningaspyörä kesän rientoihin. Ainakin valmis pyörä näyttää kuvista käsin petollisen houkuttelevalta. Mikäli haluat itse kokeilla taitojasi, niin englanninkieliset rakennusohjeet tähän Fatbiken tappajaan löytyvät tästä linkistä.