Uskoisitko näitä autoja pienoismalleiksi? Tämä valokuvaaja tekee uskomattomia kuvia pikkuautoilla!

Felix Hernandez on nimi, joka kannattaa painaa mieleen. Herran edesottamukset kameran takana eivät ole nimittäin mitään pienimuotoisia spektaakkeleita. Viimeisen päälle tyylitellyissä kuvissa näkyy 70- ja 80-lukujen tv-sarjojen ja elokuvien autoikoneja, jotka usein kipinäsuihkun tai savun keskeltä vangitsevat katsojan huomion. Miten tämä kuvaaja oikein tekee kuvansa, jonka myös autonvalmistaja Audikin on bongannut, ja palkannut riveihinsä Audi Q2 -mainoskampanjaansa varten?

Hernandez ei ole käyttänyt kuvissaan ensimmäistäkään oikeaa autoa, mikä tekee kuvista entistä uskomattomampia. Mestarikuvaaja hyödyntää otoksissaan lähinnä 1:18 pienoismalleja, tai 1:24 malleja, joita hän on myös viime aikoina opetellut itse työstämään. Felixin viimeisimpiä töitä on ”Famous Cars” -nimeä kantanut kuvakollaasi, joka nimensä mukaisesti sisältää miltei kaikkien tuntemia autokuuluisuuksia. Inspiraation taustalla ovat miehen omat lapsuuden muistot, kun hän varttui katsoen niin Paluu tulevaisuuteen -elokuvia, kuin Dukes of Hazzardin etelävaltioiden lipuin koristellun Dodge Chargerin edesottamuksia.


Kuka tahansa voi räpsiä leluautoistaan photoshopattuja kuvia, mutta Hernandezin kyky käyttää oikeita kuvausaikaisia efektejä nostaa hänet kaiken tämän yläpuolelle. Felix kertoo tekevänsä mieluiten lavastuksen niin täydelliseksi, että itse kuvien editointivaiheessa ei tarvitse lisäillä ylimääräisiä efektejä. Hän kiinnittää yksityiskohtiin huomiota jopa pakonomaisen pedanttisella tavalla. Jokaisessa kuvassa on yhdistelty useita eri tasoja, jotka on saatu ottamalla kuvia autoista useiden erilaisten valmistelujen kautta.

Näihin kuuluvat mm. erilaiset tuliefektit, joita on saatu aikaiseksi esimerkiksi leikkaamalla metallia sähkötyökalulla DeLoreanin pienoismallin keulan edessä. Kuvien savuefektit ovat puolestaan tehty Felixin puhaltaessa letkun kautta autoihin oikeaa savua. Autoja voidaan laittaa myös roikkumaan siimojen avulla ilmaan, jolloin saadaan näyttämään Chargerin hyppäävän poliisiauton yli! Alta löytyvältä videolta voit itse katsoa miten Hernandez luo näitä kuviaan, jotka ovat kuin ultratyylikkäitä välähdyksiä neonvalojen täyttämältä 80-luvulta!