Uskomaton Alpine BMW 645i Sinister Six jakaa taatusti mielipiteet

Jos auto tunnetaan ”The Lord of Darkness” tai ”Alpine BMW 645i Sinister Six” –nimillä, niin ensimmäisenä mieleen voisi tulla vaikkapa vanha Black Sabbathin biisi, jossa lauletaan jostain demonin riivaamasta baijerilaisesta. Kovin kaukana tästä mielikuvasta ei olla, kun katsoo tämän rankasti tuunatun Bemarin kuvia. Auto on Team Alpine –nimisen virityspajan tuotos, joskin pumpulla ei ole tiettävästi mitään tekemistä BMW:n hovivirittäjän Alpinan kanssa, mutta menestyneen yrityksen mainetta on toki aina yhtä kivaa yrittää hyödyntää.

Viritys pohjautuu BMW 6 avomallin pohjalle, mutta muokattua lopputulosta tuskin kannattaa laittaa edes samaan lauseeseen tehtaan linjastolta ulos rullanneen kuutos-Bemun kanssa. Neitseellisen BMW 6 Convertiblen sanotaan mainosmateriaaleissa edustavan eleganttia autoa, joka herättää ihastusta missä ikinä liikkuukaan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa tästä tuunauksesta, joka tuo mieleen myös Aliens-elokuvista tutut houreet, jotka ovat sveitsiläisen kuvataiteilijan H. R. Gigerin aikaansaannoksia.


”Pimeyden lordi” on kuulemma tehty yrityksen lippulaivaksi mainostamaan kykyjä, mihin pajalla pystytään venymään, ja varmasti näin myös onkin. Auto on 22cm leveämpi kuin alkuperäinen lähtökohta, eikä siinä luonnollisesti ole jäljellä enää yhtään muokkaamatonta korinosaa. Edestä löytyy 24, ja takaa 26-tuumaiset ainutlaatuisiksi mainostetut kevytmetallivanteet. Sarjakuvamaailmaan ajatukset lennättävän auton sisustus on yhtä radikaali kuin ulkomuotokin, ja ainakin tarjolla olleista kuvista on vaikea saada edes kunnollista tolkkua sisustuksesta.

Kojelaudan inspiraation lähteenä on nähtävästi ollut itse Ritari Ässän Michael Knightin Trans Am, sillä siitä löytyy viisi monitoria, jotka tietenkin nykyajan tyylin mukaisesti ovat crt-osaston sijaan lcd-mallisia. Autoa myös ohjataan ohjauspyörän sijasta tietokonepohjaisella joystickillä. Kummajaisauton äänentoistolle puolestaan luvataan tehoa 8000 watin verran. Listaa erikoisuuksista voisi varmasti jatkaakin, mutta ainakaan allekirjoittaneeseen tällainen muovisen kulunut mainosjargon ei iske pätkääkään. Ei siitäkään huolimatta, että moni auton esitellyt internetin tuning-sivusto ei ole uskaltanut lausua autosta negatiivista sanottavaa.

Vaikka vehkeestä irtoaisi 100 000 wattia, siihen olisi upotettu 500 lcd-näyttöä ja 10 miljoonaa euroa, niin messuhallin sijaan parempi säilytyspaikka autolle olisi Tsernobylin ydinlaskeuma-alue, jonne koko keksinnön voisi hinata maisemia rumentamasta. Makuja on toki monia, ja varmasti ainakin nuorempaan sukupolveen tällainen modernin videopeliaikakauden tuotos voi kolahtaa lujaakin. Me wanhat parrat sen sijaan nautittakoon automme perinteisimmillä tavoilla ilman turhia kikkailuja.