Uusi moovel-matkasovellus auttaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen käyttäjiä

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajille on luvassa helpotusta moovel-mobiilisovelluksen avulla. Matkasovelluksen käyttäjät voivat mm. hakea tarkkaa tietoa sopivista reiteistä paikasta A paikkaan B, pysäkkikohtaisia aikatauluja ja tallentaa suosikkikohteitaan.

Sovelluksen on tehnyt moovel Group ja sen voi ladata iPhone- ja Android-puhelimiin ilmaiseksi. Sovellus käyttää HSL:n luotettavaa ja ajantasaista avointa dataa.

– moovel kehittää palveluja, jotka tekevät kaupungissa liikkumisen fiksummaksi. moovel-mobiilisovellus on suunniteltu yksinkertaistamaan julkisen liikenteen ja jaettujen liikkumisvälineiden käyttöä joka puolella maailmaa. Helsingin seutu on edelläkävijä liikkumisen palveluissa, ja tästäkin syystä olemme innoissamme siitä, että voimme lanseerata moovel-sovelluksen hyödylliseksi matkakumppaniksi tässä innovatiivisessa kaupungissa, kertoo toimitusjohtaja Jörg Lamparter, moovel Group GmbH.


Pääkaupunkiseudulla moovel auttaa valitsemaan parhaan kulkuneuvon julkisen liikenteen ja Uberin väliltä, olitpa sitten kotona, työpaikalla tai liikenteessä. Tulevaisuudessa palveluun voidaan tarvittaessa lisätä esimerkiksi muut yhteiskäyttöautot, taksit sekä kaupunkipyörät.

– HSL on ollut avoimen datan edelläkävijöitä jo vuodesta 2009 ja haluamme ehdottomasti jatkaa reaaliaikaisen tiedon jakamista kehittäjille ja yrityksille. Olemme iloisia, että tätä dataa käytetään liikkumisen helpottamiseen pääkaupunkiseudulla, sanoo Mari Flink, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja.

moovelia on kehitetty yhdessä pääkaupunkiseutulaisten kanssa muun muassa betatestausryhmässä Facebookissa. Koska useassa pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineessä ei ole pysäkkikohtaista näyttöä, on mooveliin lisätty muun muassa ominaisuus, joka ilmoittaa, kun on aika jäädä liikennevälineestä pois. Mobiilisovelluksen kehitystyötä jatketaan myös jatkossakin saadun käyttäjäpalautteen avulla.

Helsingin lisäksi moovel on käytössä jo kahdeksassa muussa kaupungissa ympäri maailmaa, kuten Bostonissa, Amsterdamissa ja Sydneyssä. Toimiva joukkoliikenne on kaupungissa liikkumisen perusta ja moovelin tavoitteena onkin tehdä kaupungeissa liikkumisesta helppoa ja fiksua.