Uusi Nissan Juke on pian täällä – pikku-crossoverin persoonallinen ulkonäkö säilyy myös toisessa sukupolvessa

Monet hieraisivat silmiään, kun Nissan esitteli Jukeksi nimetyn pienen crossoverin jo yli yhdeksän vuoden takaisessa Geneven autonäyttelyssä. Juke oli muotoiltu kauniisti sanottuna persoonallisesti, ja sen linjat eivät näytä vieläkään tavanomaisilta. Auton elinkaari on venynyt nykyajan mittapuulla poikkeuksellisen pitkäksi, mutta seuraaja on vihdoinkin tulossa. Siitä on jo nähty monenlaisia tiiserikuvia, ja nyt toisen sukupolven Jukesta julkaistiin ensimmäiset varsinaiset valokuvat.

Auto on niissä enää kevyen naamioteipin peitossa, joten muodot erottuvat hyvin. Uudenkin Juken nokalla komeilevat isot pyöreät lamput, mutta niiden yläpuolella olevat toiset umpiot ovat kutistuneet entistä kapeammiksi viiruiksi. Lisäksi maskissa on mm. Qashqaista tuttua V-tyyliä, joka toimii Nissanin nykymalliston tunnusmerkkinä. Takaovien kahvat on integroitu edeltäjän tavoin ovenkarmeihin, mutta takavalot vaikuttavat nyky-Jukea tavanomaisimmilta. Niissä onkin selviä yhtymäkohtia Qashqain pykälää konservatiivisempaan designiin.


Nykyinen Juke on ollut erikoisesta muotoilustaan huolimatta tai juuri sen vuoksi sen verran suuri menestys, että hyväksi havaittua reseptiä ei haluta muuttaa liikaa. Uusi Juke tehdään kuitenkin Renault-Nissanin tuoreelle CMF-B-pohjalevylle, joka on suunniteltu etuvedon ehdoilla. Nelivetokin on kuitenkin tulossa tarjolle ainakin Juken tehokkaampiin versioihin. Voimanlähdevalikoima koostuu todennäköisesti litran ja 1,3 litran kokoisista bensakoneista, mutta 1,5-litrainen dieselkin saattaa tulla vielä tarjolle.

Jukea markkinoidaan hauskana autona, joten moottorivalikoima voi täydentyä vielä 1,6-litraisella bensaturbolla, joka luovuttaa noin 200 hevosvoimaa. Tämä on vasta spekulointia, mutta uudesta Jukesta on suostuttu kertomaan muutamia virallisiakin tietoja. Pyöräkoko on kuulemma jo vakiona 19 tuumaa, ja autoon tulee Nissanin ProPILOT-nimistä ajoavustinteknologiaa. Lisäksi auton pitäisi kasvaa jonkin verran nyky-Jukeen verrattuna, mikä lupailee myös entistä väljempiä sisätiloja.

Uutuus tuodaan julkisuuteen syyskuun alussa, ja myynti alkaa todennäköisesti melko pian sen jälkeen. Uusi Juke saatetaan nähdä Suomessakin vielä loppuvuodesta tai viimeistään ensi vuoden alussa.