Uusi Nissan Kicks melkein kaatui väistökokeessa – toimittajan nopea regointi pelasti

Moni saattaa muistaa hämärästi 90-luvun surullisen kuuluisan väistökokeen, jossa A-mallin Mercedes kaatui ruotsalaisen Teknikens Värld -lehden toimittajien tekemässä väistökokeessa. Kaatuminen oli turvallisuusteko, sillä se sai Mercedeksen ja muut autonvalmistajat kiinnittämään enemmän huomiota autojen ajoturvallisuuteen. Parannuksia tehtiin niin alustaratkaisujen kautta, kuin ajonvakautusjärjestelmien kehittämisen myötä.

Meksikolainen Autología teki taannoin oman väistökokeen, jossa oli mukana useampia uusia automalleja. Näistä huomiota herättävin oli uunituore Nissan Kicks, joka melkein kaatui väistökokeessa, kun auton ajonvakautus oli kytketty pois päältä. Auto kulki hetken kahdella pyörällä ja vain toimittajan nopea reaktio ja vastaohjaus pelasti kaatumiselta.

Testi tehtiin myös ajonvakautus päällä, jolloin Nissan Kicks suoriutui väistöstä huomattavasti paremmin. Nissan Kicksin testiosuus alkaa videolla noin 9:30 kohdalla. Nissan Kicks -automallia on valmistettu vuodesta 2016 ja sen päämarkkina-alueet ovat Latinalainen Amerikka ja USA, jossa Kicks korvasi Juke-mallin.