Uusi sähköautojen ratasarja starttaa elokuussa – mukana myös suomalainen kuljettaja

Electric GT on uusi sähköautojen ratasarja, joka starttaa 12. elokuuta 2017. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan Silverstonen kilparadalla.

Sarjassa ajetaan pääasiassa kisakäyttöön muokatuilla Tesla Model S P100D -täyssähköautoilla, joiden teho on jopa 778 hevosvoimaa ja vääntö muhkeat 995 Newtonmetriä. Autot kiihtyvät 2,1 sekunnissa 0-100km/h ja huippunopeus on rajoitettu 250km/h. Teslan kisaversiot ovat katumallia kevyempiä ja niihin on tehty aerodynaamisia parannuksia.


Formula E-sarjassa, eli sähköformuloissa, on alkamassa jo kolmas kausi ja on hienoa nähdä, että sähköisyys lisääntyy myös muilla kilparadoilla. Uusi Electric GT -kilpasarja on samalla hienoa mainosta Teslalle, jonka Model 3-sähköautomallia odotellaan jo kuumeisena saapuvaksi.

Mukana myös suomalainen kuljettaja

Yksi Electric GT-sarjan kuljettajista on 28-vuotias suomalainen Emma Kimiläinen, jolla on kokemusta mm. STCC-, Formula Ford Zetec-, Radical National- ja ADAC Formel Masters-sarjoista.

Muita sarjan kuljettajia ovat Stefan Wilson, Leilani Münter, Tom Coronel, Ricardo Texeira, Wolfgang Reip, Stephen Cox, Vicky Piria, Dani Clos, Alice Powell, Tom Onslow, Oliver Webb ja Alex Premat.

Electric GT:n kotisivut löytyvät tästä.