Uusi sähkömoottoripyörällä ajon maailmanennätys on syntynyt

Zero S sähkömoottoripyörällä elämänsä seikkailua ajava Thomas Tomczyk on tehnyt matkallaan uuden sähkömoottoripyörällä ajon pituusennätyksen. Oheisen kuvan mukaan GPS-laitteessa näkyy hulppeat lukemat: 12431 kilometriä! Matka jatkuu vielä ja Thomas on tietojemme mukaan tällä hetkellä lukemassa 12644 kilometriä. Uusi ennätys tullaan kirjaamaan Guinnessin ennätysten kirjaan.

Huikea matka starttasi tämän vuoden maaliskuussa Philadelphiasta, Yhdysvalloista ja jatkuu vielä Patagoniaan, Etelä-Amerikkaan. Thomas on menossa tällä hetkellä jossain päin Kolumbiaa. Patagoniaan saavuttaessa GPS:n ruudulla pitäisi näkyä huikeat lukemat: 19000 kilometriä.

Näin pitkällä moottoripyöräreissulla on omat haasteensa ja lisämausteen tuo se, että kyseessä on harvinainen sähkömoottoripyörä. Jos sähköjärjestelmästä sattuisi hajoamaan jotain, on varaosien ja mekaanikon löytäminen matkan varrelta todella haasteellista. Myös latauspaikkojen löytäminen varsinkin Etelä-Amerikasta on oma lukunsa. Tähän mennessä Thomas on ladannut pyöräänsä muun muassa vankiloiden, koulujen, museoiden, kotien, autotallien ja kahviloiden luona.


Thomas Tomczyk haluaa tehdä matkasta dokumenttielokuvan, mutta tarvitsee elokuvan tekoa varten rahoitusta. Projektin rahoitukseen voi osallistua Kickstarter– ja Crowdrise -joukkorahoituspalveluissa. Matkan blogi löytyy osoitteesta: http://electricpoweredodyssey.com/

 

EPO2