Uuteen Kia XCeediin 12,3-tuumainen HD-infokeskus

Kian uusi automalli XCeed-crossover saa 12,3-tuumaisen teräväpiirtonäytön, joka korvaa analogiset nopeus-, kierrosluku- ja matkamittarit.

Tämän lisäksi siihen on keskitetty joukko muita tärkeitä toimintoja, kuten navigaattorin ajo-ohjeet ja liikennetiedot, ajoneuvon diagnoosi-ilmoitukset ja varoitukset, audiojärjestelmän informaatio, puhelut ja yhteystiedot sekä esimerkiksi matka-aika ja matkan pituus sekä polttoaineen kulutukseen liittyvät tiedot. Järjestelmään kuuluu myös kuljettajan vireystilan valvonta. Infokeskuksen näkymät ja toiminnot valitaan ohjauspyörään sijoitetuilla kytkimillä.


Kuten muissakin Ceed-malleissa, XCeedissä on mahdollista valita eri ajotilojen välillä. Ajotilan valinta vaikuttaa auton ohjaukseen, vaihteistoon sekä siihen, miten herkästi auto reagoi kaasupolkimen vasteeseen. Infokeskuksessa näytettävät tiedot painottuvat sen mukaan, mikä ajotila on käytössä. Normal-ajotilassa näytöstä on mahdollista seurata esimerkiksi polttoainetehokkuutta. Vastaavasti Sport-ajotilassa näyttö tarjoaa pelkistetymmän näkymän, josta esimerkiksi auton nopeus ja moottorin kierrosluku selviävät nopeallakin vilkaisulla.

– Uusi ja innovatiivinen infokeskus on yksi monista lisävarusteista, joita uuteen Kia XCeediin tulee olemaan tarjolla. Infokeskus havainnollistaa kuljettajalle kaikki tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä, kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Kia XCeed esitellään 26. kesäkuuta, ja sen myynti alkaa Suomessa syksyllä. Uusi infokeskus tulee myöhemmin saataville myös Kian hybridi- ja sähköautomalleihin.