Vain saapas valitsee muovikengät

Suomen suvi on lyhyt ja vähäluminen. Sanonnassa on usein perää ja jos nyt ei varsinaisesti kesällä tule lunta tupaan, niin ainakin vettä. Ja räntää. Oli kyse sitten vapusta tai juhannuksesta, niin kuivaa osastoa edustaa useimmiten rutikuiva suomalainen valkoviini.

Onneksi sääoloihin voi varautua ja kun valitsee fiksusti, sen voi tehdä tyylillä. Mitä sitä suotta kiertelemään, nyt puhutaan kumikengistä, tai toisten suussa kumisaappaista. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää millaisilla kumisaappailla taivaltaa, sillä nykyään etenkin itämaiden saappaat tehdään muovista. Hei haloo, ei kumisaapasta tehdä muovista, vaan kumista. Sen sanoo jo nimikin.

Kunnon kumisaappaassa on jämäkkä varsi, jonka voi tarvittaessa kiristää.
Kunnon kumisaappaassa on jämäkkä varsi, jonka voi tarvittaessa kiristää.

Materiaalien lisäksi ongelmaksi muodostuu monin paikoin kovin sämpylämäinen lesti ja hyvin väljä varsi, jonka ilmiselvänä tarkoituksena on mahduttaa vähän leveämpikin, tai no sikaleveäkin, jalka kenkään. Tämä on sinänsä ok, mutta kun enemmistöllä on kuitenkin normaali jalka, niin tämä ylimääräinen tila pitää täyttää villasukalla. Näin juuri, vaikka kesällä sataisi niin onhan se kiva vetää 20 asteen lämmössä villasukat jalassa kumikengässä, joka ei hengitä.


Kolmas iso koetinkivi kumisaappaille on pohja. Halvoissa kumi.. korjaan muovisaappaissa pohja on ns. samaa valua, eli muovipinnoitettua ja sehän toimii etenkin liukkaalla todella hienosti. Toki vain silloin jos tavoitteena on kiirakorpimaiset piruetit, joita ei ole harjoiteltu etukäteen. Kumikenkää kun tuleen käytettyä useimmiten sateella, niin kunnon pitävä pohja on turvallisuustekijä.

Kunnon kumipohja takaa riittävän pidon.
Kunnon kumipohja takaa riittävän pidon.

Neljäs harkitsemisen arvoinen asia on ulkonäkö. Nimittäin, kun jokamies ajaa pihaansa Lantikalla tarkistamaan tiluksiaan, niin eihän autosta hypätä tweed-puku päällä missään kiinanihmeissä, vaan jalassa pitää olla kovaan käyttöön suunnitellut ja siltä myös näyttävät kumisaappaat.

Aiglen kumisaappaita on tituleerattu maailman parhaiksi.
Aiglen kumisaappaita on tituleerattu maailman parhaiksi.

Lue lisää!
Pukeutumisen parhaat vinkit löydät Tyyliniekasta.