Vanhan farkku-Ladan katolle asennettiin maailman suurin subbari. Katso kuinka koko keksintö tärisee liitoksistaan.

Vaaleanruskea, kauhtunut, ja vanha nappsilmäinen farkku-Lada ei ehkä ole kaikkein kiihottavin valinta yritettäessä iskeä vastakkaista sukupuolta. Tilanne muuttuu kun autoon asennetaan maailman suurimman subwooferin titteliä hallussaan pitävä 32-tuumainen järkäle.

Veli-venäläiset ovat todistettavasti tämänkin tempun tehneet. Youtube-videolla nähdään kuinka väsyneen näköinen Lada kaivetaan lumen alta esiin operaatiota varten. Kevyen saippuapesun jälkeen auto onkin pian hallin puolella odottamassa muodonmuutosta pappakuljettimesta teinipopittajan unelmapeliksi.

Auton farmariosaa hyödynnetään kuin tehtäisiin autosta yksi iso subbarikotelo elementille. Takaosa koteloidaan vanerilla, jolloin saadaan kaikupohja elementin tuottamalle äänenpaineelle. Vahvistin, akut ja johdotukset asennetaan kotelon ja auton sisäpintojen jääneeseen välitilaan.


Videolla on hilpeä seurata kuinka toimiva subbari auton sisällä saa isotkin tavarat metallista lapiota myöten hyppimään auton katolla. Varsinainen asennuspaikka on kuitenkin auton katolla, jota varten puhkaistaan vielä subbarin mentävä pyöreä aukko. Suomessa nähdyt vanhat ”Lujaa laatua Lada” -tekstit auton takaikkunalla saavat katetta, kun Ladan katon kirveellä puhkaisu ei sujukaan noin vain. Valmis lopputulos ei ehkä ole kovin kaunis, mutta herättää varmasti huomiota auton ovien miltei repeillessä liitoksistaan äänenpaineesta. Tässä olisi kova luu lähdettäessä kisaamaan mopoautojen kanssa!

Videon voi katsoa tästä: