Video: Idioottimaiset autoilijat pujottelevat härnäysmielessä raskaanliikenteen seassa.

Kun alkaa keittää liikenteessä ja rattiraivo iskee, on raskas perävaunuyhdistelmä huono kumppani purkaa aggressiotaan. Vaikka henkilöautoilija olisi ollut liikennesääntöjen mukaan oikeassakin, on turha ainakaan tiellä lähteä pullikoimaan vahvempaansa vastaan. Oma lukunsa on tietenkin täydelliset älykääpiöt, jotka piittaamattomuudellaan vaarantavat kaikkien tiellä liikkujien turvallisuuden.

Täytyy muistaa, että nykyisin Suomenkin teillä raskaan ajoneuvoyhdistelmän suurin sallittu painoa on 76 tonnia. Jokainen vähänkään fysiikan lakeja ymmärtävä tietää, että tällaista massaa ei saada noin vain pysähtymään, vaikka vetoautossa ja perävaunussa olisi kuinka mestarilliset jarrut. Oma lukunsa on tällaisen yhdistelmän pysäyttäminen maantienopeudesta talvikeleillä, joissa jo pelkällä yhdellä voimakkaalla jarrupolkimen polkaisulla voi olla hyvinkin tuhoisat seuraukset.

Jutun lopusta löytyvällä Youtube-videolla nähdään puolin ja toisin kamppailuja, jotka ovat kuvattu rekannuppien hytistä. Osassa videoita ei voi kuin ihmetellä jalkoihin jäävän autoilijan käytöstä, kun taas osassa rekkakuski on selvästi provosoitunut tilanteesta, ja käyttäytyy itsekin täysin edesvastuuttomasti. Mitä liikkuu autoilijan päässä, joka tunkee ruuhkaisella maantiellä väkisin kuorma-auton eteen, ja alkaa tämän jälkeen jarruttaa voimakkaasti? Suurin osa videolla nähtävistä hölmöilyistä putoaa nimittäin tähän kategoriaan.


Videokoosteella nähdään mm. kuinka säiliövaunurekka kolaa henkilöautoa edessään maantietä pitkin, kuinka toinen perävaunuyhdistelmä lyö liinat kiinni kiusatakseen takana tulevaa rekkaa ja ehkäpä herkullisimpana lopun valkoisen avolava-Fordin taistelu takana tulevan rekan kanssa. Tällä kohdin alkaa katsoja jo tosissaan toivoa, että pikkiskuski saisi kunnon opetuksen vaihdellessaan jatkuvasti kaistoja kiusatessaan töitään tekeviä maanteiden jättejä.

Katso video tästä!