Video: kaksikko pyöräili rinnakkain maantiellä, auto ajoi tahallaan päälle

Natchez Trace on Yhdysvalloissa sijaitseva maisemareitti, joka on myös hyvin suosittu pyöräilijöiden keskuudessa. Reitti kulkee Alabaman, Mississippin ja Tennesseen osavaltioiden läpi ja tarjoaa huikeat maisemat.

Tällä kertaa kuitenkin ikävä välikohtaus pilasi kahden pyöräilijän päivän, sillä toinen heistä joutui autoilijan töytäisemäksi. Pyöräilijät ajoivat ajoradalla rinnakkain, mikä on vastoin tieliikenteen sääntöjä ja saattaa ärsyttää joitakin autoilijoita. Videolla nähtävä ensimmäinen pyöräilijät ohittava autoilija tyytyy vain huudattamaan äänimerkkiä, mutta toinen auto ajaa päin vasemmanpuoleista pyöräilijää, kaataen tämän kumoon. Auton kuljettaja jatkaa kolarista huolimatta matkaansa, syyllistyen samalla paikallisella kielellä todettavaan ”hit and run” -päälleajoon

Onneksi pyöräilijä ei kuitenkaan loukkaantunut pahalta näyttävässä tilanteessa. Vaikka pyöräilijät toimivat väärin ajaessaan rinnakkain ajoradalla, ei se, eikä mikään muukaan oikeuta autoilijoita käyttäytymään tällä tavoin. Pyöräilijöiden on kuitenkin hyvä muistaa, että tieliikennelaki, niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin, edellyttää pyöräilijöitä ajamaan ajoradalla tien oikeassa reunassa.