Vietnamilainen autonvalmistaja esitteli esimmäiset automallinsa ja ne näyttävät hyvältä!

VinFast SUV maski

Vietnamilainen autonvalmistaja VinFast tuo 2.10. pidettävään Pariisin autonäyttelyyn kaksi ensimmäistä premium-automalliaan suuren yleisön nähtäväksi. Pininfarinan suunnittelutiimin avustuksella muotoillut sedan ja katumaasturi ovat linjakkaat ja näyttävät kieltämättä melkoisen tyylikkäiltä.

Valmistajan tavoitteena on ollut luoda moderni, mutta samalla ajaton design, joka heijastaa sekä Vietnamin kansallista ylpeyttä että maisemallista kauneutta. Autojen keulaa koristaa epäsymmetrinen VF-logo, jonka V-kirjain näkyy selvästi keskellä ja F-muodostuu edestäpäin katsottuna keulan oikealle puolelle.


Sedan-malli on muotoiltu klassisesti ja ajattomasti – pitkä akseliväli ja -konepelti, symmetriset ja horisontaaliset kylkilinjat, sekä klassinen perän muotoilu. Katumaasturin muskelimaisempi konepelti ja ärhäkämpi yleisilme tuo sille sedania sporttisemman ulkonäön. VinFast autoissa näkyy myös kansan mielipide, sillä suunnitteluvaiheessa oli mukana 62 000 vietnamilaista, jotka antoivat äänensä ja valitsivat mieleisensä kahdenkymmenen luonnoksen joukosta, mitkä neljä italialaista suunnittelutoimistoa olivat loihtineet. Pininfarina suunnitteli valitun luonnoksen pohjalta auton designin valmiiksi.

VinFast Sedan ja SUV julkistetaan yleisölle Pariisin autonäyttelyssä 2.10.2018 kello 10:45 (CET) alkavassa lehdistötilaisuudessa, jossa myös julkistetaan autojen tekniset ominaisuudet. VinFast on samalla ensimmäinen vietnamilainen autonvalmistaja, joka osallistuu kansainväliseen autonäyttelyyn.