Volkkarien hautausmaa Kaliforniassa on mieletön näky – Katso video!

Diesel-Volkkarien päästöskandaali lienee kaikille niin pureskeltu aihe, että tapahtumasarjalla revittely ei liene enää tarpeellista. Todettakoon vain, että tehtyä ei saa tekemättömäksi, ja Volkswagen ei ole suinkaan ollut ainoa päästömittauksissa huijannut autonvalmistaja.

Sen sijaan skandaalin seuraukset, eli sadat tuhannet ostajien takaisin palauttamat autot kannattaa edelleen pitää tapetilla, onhan kyseessä kuitenkin täysin käyttökelpoiset kulkupelit. Maksettuaan Amerikassa jupakasta miljardeja lunastetuille autoille on perustettu miltei 40 varastoa ympäri maan. Tarkalleen ottaen Volkswagen on maksanut 7,4 miljardia dollaria ostaakseen takaisin lähes 350.000 diesel-autoaan.


Autojen säilytyspaikkoihin lukeutuvat niin rapistunut jalkapallostadioni Michiganissa, entinen paperitehdas Minnesotassa ja alue auringon paahtamaa aavikkoa Kaliforniassa. Ainakaan virallisesti autoja ei ole tuotu näihin haastaviin olosuhteisiin tuhoutumaan, vaan niitä on tarkoitus säännöllisesti huoltaa. Yrityksen pyrkimyksenä on saattaa autot vielä uudelleen myyntikuntoon, ja mahdollisesti viedä autot pois Yhdysvalloista myyntiin muihin maihin. Volkkarien joukossa on myös samaan konserniin kuuluvia Audeja, jotka yhtä lailla olivat huijauksen kohteena.

Volkswagenin takaisin ostourakka ei ole vielä edes lähelläkään loppua, sillä autoja on tarkoitus haalia takaisin aina vuoden 2019 loppuun saakka. Mikäli Volkswagen ei noudata Yhdysvaltain viranomaisten vaatimuksia odottaa yhtiötä jättisakot. Viime helmikuussa saksalaisvalmistaja ilmoitti korjanneensa miltei 83 prosenttia autoista joita skandaali koskee. Niin kauan kuin autoja kerätään ja kootaan takaisin jättimäisille varastoaluille voimme päivitellä näistä absurdeista kuvista maailman menoa. Maailmassa, jossa suurimmalle osalle ihmisistä auton omistaminen on vain kaukainen haave.

Katso video tästä: