Volkkarin uusi kompakti katumaasturi tekee debyyttinsä videolla

Volkswagen on herännyt varsin myöhään moniin autoluokkiin, mutta sen jälkeen tulos on ollut vakuuttavaa. Esimerkiksi kompaktien tila-autojen luokkaan monia vuosia pahimpien kilpailijoiden jälkeen tullut Touran nousi kertaheitolla segmenttinsä kärkeen, ja sama koettiin myös Golfin pohjalta tehdyn ensimmäisen Tiguanin kohdalla vajaat 10 vuotta sitten.

Tiguan on ehtinyt jo toiseen sukupolveensa, ja uusikin Tiguan kuuluu kategoriansa kärkituotteisiin. Katumaasturi- ja crossover-buumi jatkuu kuitenkin sen verran voimakkaana, että Volkkari ei enää tyydy pelkästään Tiguaniin ja luksusluokan Touareqiin. Merkki esitteli jo kolme vuotta sitten Geneven autonäyttelyssä T-Roc-nimisen konseptin, joka enteili Tiguanin alapuolelle sijoittuvaa katumaasturia.

Tutkielma oli avattavalla katolla varustettu kaksiovinen erikoisuus, mutta muuten sen linjat vaikuttivat jo varsin tuotantovalmiilta. VW on kehittänyt tuotantoautoa kaikessa rauhassa heittääkseen haasteen mm. Nissan Jukelle, Renault Capturille ja Jeep Renegadelle. Saksalaiset ovat siis jälleen kerran viimeisten joukossa hillopurkilla, mutta T-Rocin tuotantoversiota ei tarvitse odotella enää kauan.


Nyt siitä julkaistiin jo virallinen tiiserivideo, jolla nähdään enää kevyesti naamioitu katumaasturiuutuus. Video on kuvattu T-Rocille tehdyissä kuuman ilmaston testeissä, ja auton perusmuodot erottuvat jo varsin hyvin naamiointiteipistä huolimatta. Ovia on toki tullut kaksi lisää ja katto on vaihtunut kiinteään malliin, mutta muuten uutuus seuraa pitkälti konseptin jalanjälkiä. Nokassa on tuttua sukunäköä mm. Tiguanin kanssa, mutta pulleat takalokasuojat ja viisto perä edustavat hieman vähemmän konservatiivista linjaa.

Takimmaisessa kattopilarissa on puolestaan yhtymäkohtia konsernisisar Audi Q2:een, joka pohjautuu mm. Audi A3:sta ja VW Golfista tutulle modulaariselle MQB-perusrakenteelle. T-Roc rakennetaan sen sijaan ilmeisesti pykälää pienemmän MQB A0 -pohjalevyn varaan, joka tulee käyttöön myös mm. uudessa Polossa. Ulkomitoiltaan auto vastaa kuitenkin hatchback-Golfia, ja moottorivalikoima on tuttua konsernitavaraa. Tarjolle tulee laaja kattaus turboahdettuja bensa- ja dieselkoneita. Bensapuolella nähdään ainakin kolmipyttyinen litran kokoinen pikkuturbo ja nelisylinterinen 1,5-litrainen TSI. Dieselvaihtoehtoihin kuuluvat puolestaan 1,6- ja kaksilitraiset TDI-koneet, ja jonkinlainen hybridikin saattaa olla tulossa.

Tehokkaampien moottoreiden pariksi saa nelivedon, ja myös DSG-kaksoiskytkinautomaatti löytyy lisävarustelistalta. T-Roc esitellään suurelle yleisölle viimeistään syyskuisessa Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta viralliset tiedot ja kuvat saatetaan julkaista jo lähikuukausina.