Volvo tekee näyttävän paluun WTCC sarjaan

Muistatko vielä Volvo 240 Turbon, joka kahmi ETCC-sarjassa palkintoja 80-luvulla? Silloin linjat olivat kulmikkaita ja kuljettajalta vaadittiin enemmän suorituskykyä kuin autolta.

Nyt Volvo tekee näyttävällä kalustolla paluun nykyiseen FIA WTCC (World Touring Car Championship) -sarjaan. Uuden kilpatiimin nimi on Polestar Cyan Racing ja autona Volvo S60 Polestar TC1. Autossa on nelisylinterinen Volvon Drive-e moottoriin perustuva 400 hevosvoimainen Turbomoottori.

”Valitsimme FIA WTCC kilpasarjan, koska siinä yhdistyy autojemme huipputeknologia ja ympäri maailmaa pidettävät jännittävät kilpailut. Tämä antaa meille mahdollisuuden kehittää teknologiaamme radalla ja hyödyntää sitä urheilullisissa automalleissamme, joita tarjoamme suorituskykyä haluaville asiakkaillemme.”, kertoo Niels Möller, Polestarin johtaja.


Polestar tunnetaan Volvon pitkäaikaisena kumppanina ja suorituskykyisten Volvo Polestar -mallien valmistajana/virittäjänä. Yritysten yhteistyö alkoi jo vuonna 1996. Cyan Racing on virallinen Polestarin racing-kumppani.