Wheeler Dealersin Edd China lopettaa – ei suostu fuskukorjauksiin

Suomessa Kaarakaksikoksi nimetty brittilähtöinen Wheeler Dealers on yksi maailman tunnetuimpia autoaiheisia TV-ohjelmia. Show’n ideana on se, että Mike Brewer etsii halvalla auton, jonka mekaanikkovelho Edd China korjaa edustavaan myyntikuntoon. Välillä autoja myös tuunataan kevyesti kauppojen helpottamiseksi. Ohjelman lopussa paraatikuntoon palautettu menopeli laitetaan myyntiin, ja tuloksena on aina enemmän tai vähemmän muhkea voitto.

Ohjelma on noussut huippusuosioon tällä formaatilla ja miehityksellä, mutta mikään ei jatku ikuisesti. Show’n pyörittäminen siirtyy 12 tuotantokauden jälkeen jenkkiläiselle Velocity Channelille, joka on muuttamassa sen rakennetta. Edd Chinan korjaukset esitetään heidän mielestään liian yksityiskohtaisesti ja syvällisesti, ja siksi niitä halutaan yksinkertaistaa ja lyhentää tuotannon helpottamiseksi.

Tämä säästää tietysti aikaa ja rahaa, mutta Chinan mielestä hänen pitäisi vetää liikaa mutkia suoriksi korjausprojekteissaan, jolloin työn laatu kärsisi pahasti. Niinpä mies ilmoitti uudelle tuotantoyhtiölle, että hän laittaa rukkaset naulaan ja siirtyy uusien haasteiden pariin.


China jatkaa muiden projektien parissa, ja lisäksi brittimies nähdään pian omalla Youtube-kanavallaan. Edd China haluaa kuulemma laajentaa maailmaansa uusiin suuntiin, joten jäämme odottamaan, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Wheeler Dealersin uutena remonttireiskana nähdään puolestaan brittisarjasta For the Love of Cars tuttu Ant Anstead, jolla on melkoiset saappaat täytettävänään. Toivottavasti mies saa oikeasti fiksata autoja eikä vain näytellä kameroiden edessä ajan säästämiseksi. On myös mielenkiintoista nähdä, mitä tämä muutos tekee kulttisarjan katsojaluvuille.