Wheeler Dealersin Edd China lopettaa – ei suostu fuskukorjauksiin

Suomessa Kaarakaksikoksi nimetty brittilähtöinen Wheeler Dealers on yksi maailman tunnetuimpia autoaiheisia TV-ohjelmia. Show’n ideana on se, että Mike Brewer etsii halvalla auton, jonka mekaanikkovelho Edd China korjaa edustavaan myyntikuntoon. Välillä autoja myös tuunataan kevyesti kauppojen helpottamiseksi. Ohjelman lopussa paraatikuntoon palautettu menopeli laitetaan myyntiin, ja tuloksena on aina enemmän tai vähemmän muhkea voitto.

Ohjelma on noussut huippusuosioon tällä formaatilla ja miehityksellä, mutta mikään ei jatku ikuisesti. Show’n pyörittäminen siirtyy 12 tuotantokauden jälkeen jenkkiläiselle Velocity Channelille, joka on muuttamassa sen rakennetta. Edd Chinan korjaukset esitetään heidän mielestään liian yksityiskohtaisesti ja syvällisesti, ja siksi niitä halutaan yksinkertaistaa ja lyhentää tuotannon helpottamiseksi.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Tämä säästää tietysti aikaa ja rahaa, mutta Chinan mielestä hänen pitäisi vetää liikaa mutkia suoriksi korjausprojekteissaan, jolloin työn laatu kärsisi pahasti. Niinpä mies ilmoitti uudelle tuotantoyhtiölle, että hän laittaa rukkaset naulaan ja siirtyy uusien haasteiden pariin.

China jatkaa muiden projektien parissa, ja lisäksi brittimies nähdään pian omalla Youtube-kanavallaan. Edd China haluaa kuulemma laajentaa maailmaansa uusiin suuntiin, joten jäämme odottamaan, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Wheeler Dealersin uutena remonttireiskana nähdään puolestaan brittisarjasta For the Love of Cars tuttu Ant Anstead, jolla on melkoiset saappaat täytettävänään. Toivottavasti mies saa oikeasti fiksata autoja eikä vain näytellä kameroiden edessä ajan säästämiseksi. On myös mielenkiintoista nähdä, mitä tämä muutos tekee kulttisarjan katsojaluvuille.

Kommentoi Facebookissa21 KOMMENTIT

 1. Ohjelma on ollut pitkälti Eddin varassa. Hänen tapansa korjata kunnolla, tai ei ollenkaan on se ainoa oikea. Amerikkalaisilla on ohjelmissaan vähän eri käsitys auton laitosta. Ainakin suomalainen katsastusinsinööri saa näppylöitä siitä tavasta.

 2. Joo.ed on ollut ohjelman se jokin ja juuri se kun hän korjaa autoja ja fiksua niitä.
  Olinkin huomannut että viime jaksot on olleet erilaisia, eli jotain on alettu korjaamaan ja yhtäkkiä kuva on valmiissa osassa.valmis.
  Ei ei ja ei.jos noin menee ohjelma kuolee.idioitteja nykyään joka paikassa.rsha ratkaisee ja ei siis hinta vaan voitto pitää olla hirveä että ’kannattaa’ niin nykymenoa.
  Ahneudella ei rajaa..

  Itse en mene kelkkaan ja jos uudet WD on sellaisia se on hyvästi.

  Ed teki oikein ei huijaukselle ja ahneudelle.

 3. kyllä,edin korjaus ja fiksaus katsominen on se ja juuri se mikä kiehtoo,osana sitä tietty miken osoto jotka on mitään sanomattoman tylsät ja varsin alkuosissa hänen koeajonsa hyväkuntoisella oli roskaa.

  alussahan vain mike koeajoi edin korjaaman auton,kertoo miken egosta ja kumoinen hän on…

  joo,näin jo merkkejä uusissa jaksoissa että oli liikaa hyppäyksiä korjauksissa ja shorkutteja..meni siis heti milenkiinto.
  jenkit siis pilasitvat sarjan ahneudella ja fuskulla….. sääli
  ed teki oikein kun jätti sarjan,toivottavasti tkee oman vastaavan.

 4. toivottavasti tekee sarjan missä korjataan pelkästään autoja niin toimii ei mua kiinosta auton voitot briteissä?

 5. Tuohan on ollut ainoa auto-ohjelma, josta on saanut joskus ihan käytännönvinkkejä korjauksiin. Jenkit on niin tyhmää sakkia, että heille pitää olla yksinkertaisempi formaatti ja enemmän showta.

 6. Edd Edward China on ollut juuri tuo kiinnostava osa tätä Wheeler Dealer ohjelmaa, miten hän on löytänyt ne parhaimmat tavat rakentaa ja tuunata niistä autonromuista huippupelejä.
  Ilman Edd:iä ei ole enää tuota ohjelmaa, ei voisi enää vähempää kiinnostaa katsoa sitä jatkossa jos Edd ei ole mukana.

 7. Nyt tämä ukko lakkasi katsomasta Wheeleriä, kun Edd lähti.
  Toivottavasti mieheltä nähdään TV:ssä jatkossa hyvää auton korjausohjelmaa. Hyvä mies tuo Edd China, täytyy hattua nostaa.

 8. Samaa mieltä olen minäkin, Edd on ollut se ohjelman tärkein palanen ja varsinkin hänen perusteelliset ja taidokkaat korjaukset. Niiden näyttäminen kunnolla on antanut varmasti paljon hyviä ideoita alan harrastajille. Jenkit näköjään kaipaavat vain yhden aivottoman huutokauppasarjan lisää vaikka sitä roskaa on tehty jo lukemattomia eri muunnelmia. Ei paljoa kiinnosta pelkkä osto- ja myyntisarja jossa kaikki osapuolet kuolaa vaan dollarien kiilto silmissä ahneina. Eddillä on edessään loistava tulevaisuus ja kysyntää, uudistetulla sarjalla sen sijaan ei.

 9. loppuu katsominen täälläkin Edd oli loistava mekaanikko, oikeasti autoista kiinnostava voisi oppia jotain.
  Nippa nappa ärsyttävää pikku Mikeä viitsi katsoa kun Edd oli vielä ohjelmassa.

 10. Mike on aina ollut vähän pelle. Ed on syy miksi sarjaa katson. Mekaanikko minun makuuni ja taitava. Mielenkiintoista nähdä viat ja niiden korjaukset. Autoja laidasta laitaan.

 11. Jos se varsinainen asia jonka vuoksi tuota ohjelmaa olen seurannut, jää pois, niin pitäköön tunkkinsa!

 12. Edd selosti hyvin tarkasti miten korjaa/tekee asiat ja muutenkin hänestä huokui innostus asioihin. Oikein teki kun lähti sarjasta.

 13. Eihän sii oo mitää kattomist sit enää kyl wd on semmone ohjelma et yksityiskohtia kaivataan ninenomaa

 14. Sepä oli sitten siinä. Meni yhtä hyvin putkeen kuin TopGearin kanssa. Ylimielisiä tuottajia.

 15. Petrin kaa samaa mieltä, 2 loistavaa auto-ohjelmaa meni pilalle tuottajien rahanahneuden takia R.I.P Top Gear ja Wheeler Dealer, ei tulis mieleenkään kattoo enää kumpaakaa ohjemaa enää, Clarkson oli Top Gearin sielu samoin kuin Edd WD:ssä..

 16. Icemanin ja muiden kanssa samaa mieltä. Kaikki hyvät ohjelmat kuopataan!

 17. Edd teki oikean päätöksen. Ei huijaamalla saa, kuin ohjelman nopean loppumisen.

 18. Tämä Edd, joka mukamas tekee hommat ”kunnolla”, ärsyttää kyllä jaksosta toiseen. Porataan peltiin reikiä ja siihen ruuvataan osa kiinni – tuohan on ruosteessa jo viikon päästä, jos porattujen reikien reunoja ei käsitellä ruosteenestomaalilla! Jossakin jaksossa vielä pultattiin porauksen jälkeen metallinen spoileri peltiin, reikien lisäksi myös spoilerin jalka aiheuttaisi ruostumisen alta aikayksikön. Sama vika American Chopperissa ja muissa, tehdään mukamas satojen tonnien vehkeitä jotka oikeasti ruostuisivat ensimmäisenä sadepäivänä… Huoh.

 19. Edd China on erittäin osaava noiden autojen kanssa. Ihan oikea asenne, että työt tehdään kunnolla eikä aleta oikomaan mutkia ja menemään sieltä missä aita on matalin. Jos tuo ei Velocity Channelille kelpaa, niin eipä se Eddin vika ja häpeä ole.

 20. ”Edd Chinan korjaukset esitetään heidän mielestään liian yksityiskohtaisesti ja syvällisesti, ja siksi niitä halutaan yksinkertaistaa ja lyhentää tuotannon helpottamiseksi”. Voi hyvä helvetti sentään.” Juuri siksi olen ohjelmaa katsonut, koska vanhan harrasteauton omistajana olen saanut hyviä vinkkejä sen korjaamiseen. Pitääkö tämäkin ohjelma muuttaa samanlaiseksi kuin esim. ”Fast n’ Loud” ja muut vastaavat ohjelmat, jotka ovat 100% paskanjauhantaa ja joiden informaatioarvo on puhdas pyöreä nolla.

 21. Ainoastaan Edin vuoksi tuota on katsottu, Miken esiintyessä on yleensä menty jääkaapille tai kahville. Toivotaan, että jää ainakin suomessa pois kanavilta.

Kommentoi

Kommentoi Jokamies.fi:ssä

Please enter your comment!
Please enter your name here