Suomalaisyritys hoitaa rallin kuninkuusluokan fanituotteet miljoonadiilin myötä

Kuvassa Oliver Ciesla ja Sami Eljaala.

Kotimainen High Peak Finland Oy solmi äskettäin miljoonaluokan sopimuksen MM-rallin promoottori WRC Promoter GmbH:n kanssa. Sopimuksen myötä suomalaisyhtiö vastaa seuraavat viisi vuotta kaikkien WRC-fanituotteiden suunnittelusta, tuottamisesta ja myynnistä jokaisessa MM-rallin osakilpailussa ympäri maailman.

High Peak on tehnyt autourheilun suomalaisen lajiliiton AKK:n kanssa yhteistyötä jo parisen vuotta ja vastannut muun muassa Jyväskylän Neste Rallin tapahtuma- ja fanituotemyynnistä. AKK on ollut vakuuttunut High Peakin osaamisesta, mikä myös herätti MM-rallin promoottorin kiinnostuksen. Yhteydenotto tuli WRC promoottorin taholta, jossa he pyysivät High Peak Finland Oy:tä ottamaan osaa kilpailutukseen.

– Suomalainen osaaminen on näkynyt rallissa voittoisana jo vuosikymmeniä ja olemme erittäin otettuja siitä, että myös meidän yrityksemme osaamista arvostetaan ja halutaan ulkomaita myöten. Sopimus toimii hyvänä ponnahduslautana kansainvälistymiseen, mitä olemme tavoitelleet viime vuodet, kertoo High Peak Finland Oy:n myyntijohtaja Sami Eljaala.


– Olemme iloisia, että löysimme partneriksemme High Peakin, jolla on samanlainen intohimo lajia kohtaan. Heillä on ammattitaitoa toteuttaa toiveemme ja tarjota rallifaneille monipuolinen ja vetovoimainen WRC-mallisto. Uuden verkkokaupan ansiosta tuotteet ovat myös helposti kaikkien saatavilla, kertoo WRC:n johtaja Oliver Ciesla.

High Peak vastaa myös WRC:n verkkokaupasta shop.wrc.com, joka aukesi täysin uudistuneena 2.1.2018. Viisivuotisen sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa ja se kattaa myös kumppanimyynnin. Myös yhteistyö AKK:n kanssa jatkuu entisellään, ja High Peak vastaa jatkossakin kattavasti suomalaisen autourheilun fanituotteista, kuten Neste Rallin tuotteistuksesta.

Sopimuksesta hyötyvät myös muut suomalaisyritykset. Esimerkiksi Metritiski toteuttaa High Peakille modernin konttimyymälän, joka tulee kiertämään rallin MM-sarjan mukana ympäri maailmaa. Osuuspankin OP Kassa toimittaa kassa- ja maksujärjestelmän, ja tamperelainen Woolman on ollut mukana verkkokaupan uudistamisessa ja kehittämisessä.