Yli 40 miljoonan euron arvoinen Ferrari 250 GTO pelastui täpärästi jäämästä Jaguar E-Typen alle – auto kolaroi kuitenkin hetkeä myöhemmin AC Cobran kanssa

Lordi Marchin omistaman Goodwoodin kartanon mailla ajetaan Ison-Britannian hienoimpia historiallisten autojen kisoja. Legendaarisella puistoradalla järjestettiin reilu viikko sitten Goodwood Revival, jonka ainutlaatuinen tunnelma vie kuskit ja katsojat kertaheitolle vuosikymmenten taakse. Vaikka kilpailijoiden alla on parhaimmillaan kymmenien miljoonien arvoista huippuharvinaista kalustoa, sitä ei pahemmin säälitä, kun radalla otetaan miehestä mittaa.

Tällä kertaa videolle tarttui tilanne, jossa coupé-korista Jaguar E-Type -kilpuria puikottanut kuski lähti ohittamaan vähän turhan optimistisesti edellään kiiruhtanutta Ferrari 250 GTO:ta. Jagge tuli mutkaan aivan ylikovaa, ja auto kääntyi poikittain kurviin taitettaessa. Lukkojarrutuksestakaan ei ollut tässä vaiheessa enää mitään apua, ja E-Type spinnasi perä edellä radalta ulos. Tässä ei ollut vielä mitään kovin dramaattista, mutta Jaguar meni pyörähtäessään vain muutaman sentin päässä superharvinaisen Ferrarin perästä. Tilanteen teki täpäräksi myös Ferrari-kuskin ajolinja, joka oli kaukana optimaalisesta nopeampia kilpakumppaneita silmälläpitäen.


Italialaiskilpurin arvo on yli 40 miljoonaa euroa, joten sen kuski kiitteli varmasti onneaan nähtyään Jaguarin vilahtavan hiuksenhienosti ohi. Onni ei kuitenkaan kestänyt kauan, koska sama auto kolaroi hieman myöhemmin vuoden 1964 AC Cobran kanssa RAC TT Celebration -lähdössä. Molemmat autot saivat tuntuvia vaurioita, joten peltisepillä riittää hommia.

Erityisesti Ferrarin naputteleminen kuntoon ei liene ihan halpaa, koska auto on huippuharvinainen. Tällaisia 250 GTO Series II -malleja on valmistettu vain muutamia kappaleita, ja nyt kolaroituun yksilöön on kaiken lisäksi myöhemmin vaihdettu Le Mans -kilpuriksi kehitetyn 250 LM:n kori. Toivottavasti auto nähdään kuitenkin taas pian tositoimissa.