Yliajettu koira takertui auton puskuriin kiinni, ja matkasi yli 300 kilometriä roikkuen nokalla

Koirat ovat ihmeellisiä otuksia, jotka ovat monelle yhtä rakkaita kuin perheenjäsenet. Koira auttaa sokean ihmisen kadun yli, löytää huumausaineet salakuljettajan laukusta ja vahtii pihaa vierailta tunkeutujilta. Koirasta on siis monenlaiseen, mutta tässä tarinassa on koeteltu tämän mainion luontokappaleen selviytymiskykyä toden teolla.

Kiinalaismies oli lähtenyt pitkälle automatkalle kotimaassaan, kun törmäsi tietämättään johonkin maantiellä. Vauhtia oli paljon, eikä vilkkaalla tiellä pysähdytä noin vain tien poskeen ihmettelemään syntyjä syviä. Kiinassa kulkukoiria on aivan toisella tavalla, kuin vaikka Suomessa. Kuljettajalla syntyikin ajatus mahdollisesta koirasta, joka olisi voinut jäädä alle, mutta kun taustapeilistäkään ei näkynyt mitään kummallista, mies jatkoi kiireisenä matkaansa.

Matkan aikana mies tunsi syyllisyyttä, että olikohan mahdollisesti yliajettu koira enää hengissä. Hän kuitenkin lohduttautui ajatuksella, että yliajettu otus oli saanut vain kolhaisun, ja luikkinut pian takaisin matkoihinsa. Kilometrin toisensa jälkeen kerryttyä auton renkaiden alla mies havahtui äkilliseen koiranhaukuntaan, joka kantautui auton sisätiloihin. Mies ei alkuun ymmärtänyt lainkaan, mistä ääni voisi kuulua. Hän laittoi radionkin kiinni, ja avasi ajon aikana sivuikkunaa kuulostellakseen äänen alkuperää. Kun hän ymmärsi äänen kantautuvan jostain päin auton alta, oli toimittava välittömästi.


Mies etsi heti paikan, jossa saattoi pysäyttää auton. Järkytyksekseen hän huomasi, että satoja kilometrejä aiemmin yliajettu koira oli edelleen elossa takertuneena hänen ajoveuvonsa etupuskuriin! Kovaonninen koira oli loukkaantunut ja hyvin järkyttyneessä tilassa. Mies halusi vapauttaa koiran välittömästi pinteestä, ja viedä tämän eläinlääkärille, joka antoi koiralle ensiapua. Koira oli suureksi yllätykseksi niin hyvässä kunnossa, että mies sai koiran hoidon jälkeen mukaansa. Koiran yliajanut mies tunsi suurta syyllisyyttä kärsineen koiran kohtalosta, joten hän päätti löytää sille hyvän adoptioperheen. Kiinassa tai muuallakaan maailmassa moni kulkukoira ei ole yhtä onnekas. Pelkästään Yhdysvalloissa kuolee joka vuosi liikenteessä noin 1,2 miljoonaa koiraa.

Hurjan matkan kokenut nuori koira odottamassa uutta elämää.