Yön ritariksi pukeutuva ruotsalaismies askarteli Saabista oman Batman-auton

Mitä tehdä kun Batman-kuume iskee? No hommaat tietenkin naamiaiskaupasta Batman-puvun, askartelet pihassa nököttävästä Saab 9-5:sta Batmobiilin ja pyydät naapurin Elsaa kissanaiseksi pukeutuneena mukaan kruisailuihin. Suurin piirtein näin toimi tuntemattomaksi jäänyt ruotsalaismies muuntaessaan Ruotsin autoteollisuuden helmen aidoksi Yön ritarin kulkupeliksi.

Useista eri vuosikymmenien Batman-autoista esikuvaksi on selvästikin kelvannut Tim Burtonin vuoden 1989 Batman-elokuvan Batmobile. Auton pitkänläntä nokka on saatu siirtämällä ohjaamo Saabin takapenkille nähtävästi ohjauspylvästä jatkamalla, ja pidentämällä konepeltiä taaksepäin.


Lopputulos ei ole missään määrin imarteleva, mutta esikuvasta ei silti jääne kenellekään epäselvyyksiä. Tästä pitävät huolen auton keulalle askarreltu keulapala, isot keltaiset Batman-tunnukset ovissa ja konepellillä, sekä tietenkin Batman-auton tavaramerkeiksi muodostuneet lepakonsiivet auton takaosassa.

Kuvista päätellen tämä varjosankari on hieman lyhyempää mallia, kun Kissanainenkin näyttää pidemmältä. Toisaalta Robin on kuvissa selvästikin Robinitar vihreässä minihameessa ja saapikkaissaan, joten tällä nahkasiipi-isännällä on mukavat oltavat Saa.. siis Batman-autossaan jahdatessaan seuralaistensa kanssa konnia öisillä kujilla. Sanotaan, että Saabismi on sairaus, mutta tämä pöpö on kaikesta päätellen viety aivan uusiin sfääreihin. Härregud!