BMW on tuonut markkinoille uuden täyssähköisen MINI Cooperin, joka tarjoaa kaiken tarvittavan nautinnolliseen kaupunkiajoon. Tässä artikkelissa tutustumme uuden sukupolven MINI Cooperin hienoihin ominaisuuksiin ja siihen, miten digitaalisuus ja upea design yhdistyvät perinteikkääseen MINI-perintöön.

Sähköinen Suosikki

BMW julkaisi ensimmäisen sähköisen MINI Cooperin vuonna 2020, ja siitä lähtien se on ollut valtava hitti. Viime vuonna maailmanlaajuisesti myydyistä lähes 300 000 uudesta MINIstä yli 43 000 oli sähkökäyttöisiä. Tämä suosio kasvaa jatkuvasti, ja tänä kesänä sähköinen avoauto-versio tuli saataville – maailman ensimmäisten joukossa.

Uusi MINI Cooper SE on viidennen sukupolven kolmiovinen kaupunkiauto, joka edustaa tulevaisuuden liikkuvuutta. Sen kompakti muoto ja tyylikäs design tekevät siitä erottuvan ilmestyksen kaupunkiviidakossa. Etusäleikkö ja ikoniset pyöreät ajovalot antavat autolle persoonallisen ilmeen. Lisäksi uusi takaosan selkeä design tuo raikkautta MINI Cooperiin.

Vaihtoehtoja Jokaiseen Tarpeeseen

Uusi sukupolvi MINI Cooperia tarjoaa lisää valinnanvapautta, sillä se on saatavilla kahdessa versiossa: MINI Cooper E ja MINI Cooper SE.

MINI Cooper E tarjoaa 135 kW (184 hv) tehon ja 290 Nm vääntömomentin, kiihdyttäen nollasta sataan 7,3 sekunnissa. Lisäksi sen 40,7 kWh:n akku mahdollistaa jopa 305 kilometrin toimintasäteen WLTP-testisyklin mukaan, ja sen lähtöhinta on 37 500 euroa ilman toimituskuluja. MINI Cooper SE puolestaan tarjoaa 160 kW (218 hv) tehon ja 330 Nm vääntömomentin, kiihdyttäen nollasta sataan 6,7 sekunnissa. Sen suurempi 54,2 kWh:n akku mahdollistaa 402 kilometrin toimintasäteen WLTP-testin mukaan, ja sen hinta alkaa 41 600 eurosta ilman toimituskuluja.

Pikalataus ja Helppo Hallinta

Molemmat mallit tukevat jopa 75 kW:n ja 95 kW:n tasavirtalatausta, jolloin akku on mahdollista ladata 10-80 prosenttiin vain puolessa tunnissa. Akkua voi myös lämmittää etukäteen, mikä tehostaa latausta. AC-latausta tuetaan jopa 11 kW:n teholla, ja sen voi optimoida helposti MINI-sovelluksen avulla.

Minimalistinen Sisustus, Maksimaalinen Mukavuus

MINI Cooperin sisätilat hurmaavat minimalistisella ja modernilla suunnittelulla. Ohjaamon keskipisteenä on pyöreä OLED-näyttö, ja vaihtokytkinpalkki sekä ohjauspyörä tekevät kokemuksesta täydellisen. Sisätiloissa on käytetty laajasti kierrätysmateriaaleja, joten ympäristövaikutukset on otettu huomioon. Neljän istuimen sisätiloja voi muokata tarpeen mukaan, jotta esimerkiksi tavaratilaa voi laajentaa. Tämä tekee MINI Cooperista monikäyttöisen kaupunkiauton. Uusi täyssähköinen MINI Cooper edustaa modernia kaupunkiliikkumista parhaimmillaan. Sen tyylikäs ulkonäkö, tehokas suorituskyky ja huippuluokan teknologia takaavat, että se on valmis valloittamaan kaupungin kadut.

Ensimmäiset täysin uudet MINI Cooperit tulevat Suomen teille kesällä 2024. Samaan aikaan saataville tulee MINI Countryman -katumaasturin täysin uusi sukupolvi, ja myöhemmin samana vuonna perhettä laajennetaan entisestään täysin uudella MINI Aceman -crossoverilla. Nämä kolme täysin uutta mallia ovat ikonisen automerkin uuden sähköisen ydinperheen alku, ja 2030-luvun alusta lähtien MINI on kokonaan sähköinen automerkki.