Vuoden Ärjyin titteli on jälleen jaettu, ja tämän vuoden kruunu lähtee Kannukseen! Kuljetusliike K. Salosen Scania R 660 on nimetty Vuoden Ärjyksi 2023 Ärjykisan tiukassa kilpailussa, joka on pitänyt raskaan kaluston ystävät jännityksessä jo vuodesta 1982. Tämä kilpailu on jotakin, mitä jokainen rekkafani odottaa kuin kuuta nousevaa – kyseessä on raskaan kaluston kauneuskilpailu, jossa ei pelleillä.

Henri Salonen, yrittäjä Pasi Salosen poika, on mies Scanian R 660:n takana. Hän ei ainoastaan ole rakennuttanut tätä upeaa ajoneuvoa, vaan myös kuljettaa kalaa sillä Pohjois-Norjasta Tanskaan. Viikossa kertyy mittariin huimat 5 000 kilometriä, mutta auton 280 000 kilometriä ovat sujuneet Henri Salosen mukaan kuin vettä vaan. Ja koska yksi Scania ei ilmeisesti ole tarpeeksi, on toinen R 660 jo tilauksessa!

Ajolinja-lehden päätoimittaja Jouni Hievanen nostaa esiin Scanian suosion Ärjykisan historiassa. Se näyttää olevan rekkanäyttelyiden ja autorakentelijoiden keskuudessa ykkösvalinta, erityisesti kun puhutaan V8-koneesta. Ja miksi ei olisi? Scaniahan on synonyymi kestävyydelle, voimalle ja tyylikkyydelle.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Kuljetusliike K. Salonen vie voiton kotiin. Vuoden Ärjyin 2021 -tittelin vei nimittäin myös Henri Salosen rakennuttama Scania R 650. Näyttää siltä, että Salosen perheellä on kultainen kosketus, kun on kyse voittoisista rekoista.

Siispä hatunnosto Henri Saloselle ja koko Kuljetusliike K. Salosen tiimille! He ovat todellisia raskaan kaluston rock-tähtiä, jotka pitävät Suomen pyörät pyörimässä ja kalat kylminä. Ja mikä parasta, he tekevät sen tyylillä, joka saa jopa kokeneimmatkin rekkanäyttelykävijät hiljaiseksi ihastuksesta. Onnea matkaan seuraaville 280 000 kilometrille – ja niille sen jälkeen!