Ford ilmoitti tänään laajentavansa suositun Tourneo Connect -mallistonsa tarjontaa uudella ladattavalla hybridiversiolla. Tämä uutuus tuo markkinoille ensimmäisen ladattavan hybridimallin kyseisessä segmentissä, tarjoten asiakkaille entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon seitsemänpaikkaisen 1,2 tila-auton valikoimaan.

Sähköisen liikkumisen uusi ulottuvuus

Tourneo Connectin ladattava hybridi (PHEV) määrittelee uudelleen monikäyttöisyyden käsitteen, tarjoten jopa 110 kilometrin sähköisen toimintamatkan,1,2 joka mahdollistaa päästöttömän liikkumisen Euroopan yhä yleistyvillä vähäpäästöisillä vyöhykkeillä.

Laajentunut sähköistetty mallisto

Ford on sitoutunut sähköistämään suosituimmat mallinsa, ja Tourneo Connect PHEV liittyy osaksi tämän strategian mukaisesti kehitettyä tuotevalikoimaa. Mallisto sisältää nyt myös kompaktin viisipaikkaisen täyssähköisen E-Tourneo Courierin, kahdeksanpaikkaisen täyssähköisen E-Tourneo Custom 1,3:n sekä yhdeksänpaikkaisen Tourneo Custom ladattavan hybridin (PHEV) 1,4.

Rich Hughes, Tourneo Brand Manager Ford Europessa, korostaa: “Tourneo Connect on tunnetusti suorituskykyinen ja monikäyttöinen ajoneuvo. Uusi ladattava hybridi tuo näihin vahvuuksiin lisäpotkua, mahdollistaen pitkät sähköiset toimintamatkat, jotka kattavat suuren osan päivittäisistä matkoista sekä yksityisessä että ammattikäytössä.”

Tekninen edelläkävijyys

Tourneo Connect ladattavan hybridin voimalinja koostuu 1,5 litran EcoBoost-bensiinimoottorista, korkeajänniteakusta ja sähkömoottorista, yhdistettynä tehokkaaseen kuusivaihteiseen kaksoiskytkinvaihteistoon. Malli tarjoaa 150 hv tehoa ja 350 Nm vääntöä, ja akun voi ladata nopeasti käyttäen julkisia DC-latureita tai kotona AC-latauksella.

Ajoneuvo sisältää neljä ajotilaa, jotka mahdollistavat akkuenergian optimoinnin: EV Now, EV Auto, EV Later ja EV Reserve, tarjoten kuljettajalle joustavuutta energianhallintaan.

Monikäyttöisyys ja älyteknologia

Tourneo Connect ladattava hybridi on saatavilla viisi- ja seitsemänpaikkaisena versiona, säilyttäen samalla laajan ja monikäyttöisen matkustamonsa. Uutuusmalli sisältää myös digitaalisen ohjaamon, jossa on kaksi 10-tuumaista näyttöä, ja SYNC-tietoviihdejärjestelmän, joka on yhteensopiva sekä Android Auton että Apple Carplayn kanssa.

Lisäksi uusi sähköistetty malli sisältää edistyneitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat osaltaan auttaneet Tourneo Connectia saavuttamaan viiden tähden luokituksen Euro NCAP -turvallisuustesteissä. FordPass-sovelluksen kautta käyttäjät voivat tarkastella jäljellä olevaa sähköistä toimintamatkaa, akun lataustasoa ja arvioitua latausaikaa, sekä saada huoltohälytyksiä ja käyttää muita hyödyllisiä toimintoja.

Varustetasot ja saatavuus

Suomessa Tourneo Connect ladattava hybridi on saatavilla kahdella varustetasolla: Trend ja Titanium. Trend sisältää kattavan vakiovarustelun, kun taas Titanium tarjoaa lisäksi kromisia yksityiskohtia, kattokaiteet ja lisää kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Myynti alkaa kesällä 2024, ja ensimmäisten autojen toimitukset on aikataulutettu kuluvan vuoden viimeiselle neljännekselle. Ford Tourneo Connect ladattava hybridi edustaa Fordin sitoutumista tarjota kestävämpiä ja innovatiivisia ratkaisuja liikkuvuuden haasteisiin.