Ford aloitti tänään uuden täyssähköisen Ford Explorerin massatuotannon ensimmäisessä sähköajoneuvojen tehtaassaan Euroopassa. Uudistettu Kölnin tehdas, joka on muutettu kahden miljardin dollarin investoinneilla, on tärkeä askel kohti sähköautojen tuotantoa Euroopassa. Myöhemmin tänä vuonna tehtaalla aloitetaan myös urheilullisen crossoverin valmistus.

Täyssähköisessä Ford Explorerissa yhdistyvät saksalainen insinööritaito ja amerikkalainen asenne, ja sen toimintamatka on yli 600 kilometriä yhdellä latauksella. ”Historiallisen Kölnin tehtaan muuntaminen huippuluokan sähköautojen tuotantolaitokseksi on merkittävä saavutus”, sanoi Kieran Cahill, Fordin Euroopan ja kansainvälisten markkinoiden valmistusjohtaja.

Kölnin sähköajoneuvokeskus on varustettu tekoälyllä ja yli 600 robotilla, mikä varmistaa korkealaatuisen tuotannon. Tehtaan ”digitaalinen kaksonen” valvoo tuotantoprosesseja reaaliajassa, varmistaen korkeiden laatustandardien saavuttamisen. Valvontakeskus seuraa koko kokoonpanoprosessia ja työntekijät voivat raportoida työpisteensä tilasta kosketusnäyttöjen avulla.

Kestävä tuotanto on keskeinen osa Kölnin tehtaan toimintaa, ja tehtaalla on vähennetty päästöjä sekä veden- ja energiankulutusta. Ford pyrkii hiilineutraaliuteen Euroopassa vuoteen 2035 mennessä. Kaikki laitoksen käyttämä sähkö ja maakaasu on 100-prosenttisesti uusiutuvaa.